Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 300 g d'eau
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
of 2 c. à café de levure boulangère sèche -
1
c. à café de sucre en poudre
of 1 c. à café de poudre de malt - 40 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 420 g de farine à pain, type Manitoba
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
La finition
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 20 g d'eau
- 2 brins de romarin frais, effeuillés
- 2 - 3 pincées de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1397 kJ / 334 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Focaccia aux tomates et à l'origan
2u. 50min
Focaccia des Pouilles
1h 10 min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2h 30 min
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Fougasse au romarin
3h 25min
Pesto classique au basilic
10min
Focaccia italienne
5 Std. 10 Min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1u. 50min
Focaccia au thym
3 Std.
Focaccia au romarin et huile d'olive
3 Std. 15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h