Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
-
20
g Schmalz
of 20 g Öl - 20 g Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- 1 ½ EL Paprikapulver, edelsüß
- ½ - 1 TL Cayennepfeffer, gemahlen
- 600 g Schweinefleisch, sehnenfrei (von der Schulter)
- 500 g Sauerkraut
- 80 g Weißwein, trocken
- 370 g Wasser
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 500 g Erdäpfel, festkochend
- Sauerrahm zum Servieren
- ½ EL Maisstärke
- 1 EL frische Petersilie, Blättchen gehackt
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2871 kJ / 686 kcal
- Eiwitten
- 31 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 42 g
- Verzadigd vet
- 17 g
- Vezels
- 9 g
- Natrium
- 1676 mg
Alternatieve recepten
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1h
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min
Wilder Wurzel-Topf
2 godz. 45 min
Steirisches Krenfleisch
2 godz. 45 min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 Min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Boef Stroganoff
50 Min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min