Sambal - indonesische Würzpaste "hot"

Sambal - indonesische Würzpaste "hot"

5.0 4 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u.
5 Schraubgläser

Ingrediënten

  • Salz, unjodiert
    10 g
  • Koriandersamen, ganz
    2 EL
  • Bird's Eye Chilis, frisch (siehe Tipp), entkernt, halbiert
    18 Stück
  • Habanero Chilis, frisch (siehe Tipp), entkernt, halbiert
    2 Stück
  • reife Paradeiser halbiert
    500 g
  • roter Spitzpaprika in Stücken
    400 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 - 120 g
  • Knoblauchzehen
    25 g
  • frischer Ingwer geschält, in Scheiben (2-3 mm)
    40 g
  • Sonnenblumenöl
    40 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    40 g
  • Tamarindenmark (siehe Variante)
    1 - 2 EL

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 Schraubglas

Eiwitten 3 g
Calorieën 598 kJ / 142 kcal
Vetten 9 g
Vezels 6 g
Koolhydraten 11 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...