Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 500 - 600 g rybich ości i głów, z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
- 1400 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Voeding
- per 1 Cały przepis
- Calorieën
- 1394.2 kJ / 333 kcal
- Eiwitten
- 21.3 g
- Koolhydraten
- 22.7 g
- Vetten
- 17.4 g
- Vezels
- 9.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Zupa rybna z pulpecikami
1h 50min
Koncentrat bulionu tajskiego
25min
Pâte de fruits
2h 20min
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Małże z bazyliowym sosem
35min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Karp w szarym sosie
1h 10min
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35min