Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Vanilleschote
- 40 g Zucker
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 TL Rosenwasser
- 1 Ei (Kl. M), getrennt
- 14 Aprikosen, halbiert, entsteint
- 20 g Mandeln, gehobelt
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2343 kJ / 559 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 34 g
Alternatieve recepten
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Tarte Tatin
1h 15min
Erdbeer-Tarte
7h
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3 Std.
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Apfeltarte (upside down)
1h 10min
Apfeltarte
1h
Hefe-Gugelhupf
7h
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45min
Dänische Hefeknoten
1h 30min