Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sweet Chilli Sauce
- 2 Tbsp chilli sauce
- 1 Tbsp tomato ketchup
- 30 g sugar
- 100 g water
-
½
tsp cornflour
of ½ tsp potato starch
Steamed Sticky Rice with Pork
-
450
g white glutinous rice, short-grain
of 450 g white short grain rice (e.g. sushi rice) - water, plus extra for soaking
- 50 g soy sauce
- 30 g sugar
- 1 pinch ground white pepper
- 200 g pork meat, lean, sinew free, cut in small strips (5 cm x 1 cm x 0.5 cm)
- 30 g vegetable oil
-
12 - 15
dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), soaked to soften, cut in strips
of 20 g dried mushrooms, soaked to soften, cut in strips - 50 g dried shrimp (optioneel)
- 600 g water
- 5 sprigs fresh coriander, roughly chopped, to garnish
- 10 g roasted peanuts, unsalted, roughly chopped, to garnish
- Voeding
- per 1 cup
- Calorieën
- 1163 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 45 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 0 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mushroom-filled Buns
1h 20min
Steamed Fish
30 min
Sweet Black Sticky Rice
13h
Fried Wontons
45 min
Steamed Pork Patty With Rice
25 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Crab Briks
35 min
Pork Balls
20 min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 godz.
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min