Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g czerwonych buraków, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
-
2
łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ kostki sera feta (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki
- ½ opakowania jogurtu naturalnego (200 g)
- liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 675 kJ / 161 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 307 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Zupa z chleba
20min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1h 10min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20min
Zupa kalafiorowa
30 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Zupa selerowa aksamitna
25min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min