Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 30 g pora, pokrojonego na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 500 g cielęciny, bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1000 g wody
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
- 65 g kaszy jaglanej, opłukanej, sparzonej wrzątkiem na sitku
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 708 kJ / 169 kcal
- Eiwitten
- 19.3 g
- Koolhydraten
- 18.1 g
- Vetten
- 3.3 g
- Vezels
- 2.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Minestrone z kurczakiem
50min
Krupnik
40 Min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Krupnik z grzybami
45 Min
Barszcz biały wielkanocny
1h 10min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1h 45min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1h 20min
Koncentrat bulionu cielęcego
1h 20min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 Std. 10 Min
Barszcz czerwony z mięsem
1h 5min