Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 - 250 g azjatyckiego cienkiego makaronu (z fasoli mung lub ryżowego)
- woda, ilość do namoczenia makaronu
- 70 g ząbków czosnku
- 40 g oleju
- ½ łyżeczki soli (optioneel)
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 35 g cukru
- 40 g sosu sojowego
-
20
g wina ryżowego
of 20 g białego wina, wytrawnego - 700 g wody
- 200 - 250 g krewetek, surowych, średnich, obranych, oczyszczonych
- 200 g zielonej fasolki mamut, świeżej
- 50 g cebuli dymki, pokrojonej na 3 mm kawałki lub ze skręconym szczypiorkiem (patrz wskazówka), do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1832 kJ / 438 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 66 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 Std. 15 Min
Ryż z owocami morza
1 Std. 15 Min
Krewetki curry
1h 50min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 Min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Makaron z krewetkami i porem
30 min
Tagliatelle z krewetkami
30 min