Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 80 g kiełbasy chorizo, bez skóry, pokrojonej w 5 mm plastry
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 8 podudzi z kurczaka, bez skóry (ok. 700-800 g)
- 1 łyżka oregano, suszonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 480 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2214 kJ / 529 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 7.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1h 15 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Chili con carne
1h
Curry z soczewicy z kurczakiem
8h 35min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2h
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min