Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Primo impasto
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti) + q.b. per infarinare
- 50 g di zucchero semolato
- 120 g di uova (di cui 60 grammi congelate, vedere consigli)
- 40 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 10 g di lievito di birra fresco
Secondo impasto
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 35 g di zucchero semolato
- 5 g di sale
- 135 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 90 g di uova (di cui 45 grammi congelate, vedere consigli)
- 20 g di burro
Termine della preparazione
-
olio di oliva per friggere
of strutto per friggere - zucchero a velo q.b.
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 1376 kJ / 329 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciambella classica
55 Min
Ciambella spezzina al limone
40min
Ciambellone con crema all'arancia
55 Min
Ciambellone ai cereali
1h
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Ciambella al limone
2h
Torta di semola all'acqua di rose (Namoura)
1h
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Castagnole ripiene
14h
Castagnole
1 godz. 20 min
Ciambelle di Carnevale
4 godz. 5 min
Crema al limone
10u. 20min