Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Belag
- 700 g reife Birnen, geschält, geviertelt, entkernt (z.B. Forelle oder Williams)
- 2 EL Zitronensaft
Rührteig
- 75 g Mohn
- 2 Stücke Orangenschale (à 1 x 4 cm)
- 125 g Zucker
- 180 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 3 Eier, zimmertemperiert
- 150 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 75 g Schmand
Guss
- 100 g Rotwein
- 100 g Kirschsaft
- 50 g Zucker
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 15 g Speisestärke
- 50 g Orangensaft
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1389 kJ / 332 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 18 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1 Std. 40 Min
Zucchini-Kuchen mit Pinienkernen
50min
Orangen-Mohn-Guglhupf
1 Std. 20 Min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 Std. 10 Min
Englische Früchtekuchen
3h 30min
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2h
Ingwer-Quitten-Streusel
1 Std. 5 Min
Panforte de Siena
2h