Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
10 - 15
g Rum
of Zitronensaft, frisch gepresst -
200
g Äpfel, entkernt und geviertelt
of Birnen, geschält, entkernt und geviertelt - 75 g Dörrobst, gemischt (Marillen, Zwetschken, Rosinen, siehe Tipp)
- 100 g Nüsse, ganz, gemischt (Walnüsse, Mandeln, Haselnüsse)
- 500 g Weizenmehl, universal
- 150 - 165 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1407 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Fisolengulasch
1h 10min
Mohnstrudel
2h 30min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1h 20min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5 godz. 40 min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Gerührter Germgugelhupf
2h
Marillenkuchen
1h 30min
Osterpinzen
2 Std. 50 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Ölkuchen mit Marillen
1h