Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Zucker
- 250 g Haselnüsse
- ½ - 1 TL Zimt, gemahlen, nach Geschmack
- ¼ - ½ TL Nelken, gemahlen, nach Geschmack
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Ei
- 200 g Ribiselmarmelade
- 1 Eidotter
- 30 g Mandeln, gehobelt
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2200 kJ / 526 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 33 g
- Vezels
- 3.5 g
Alternatieve recepten
Springerle
27 Std.
Florentiner mit Mürbteig
1h 20min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30min
Linzer Weihnachtstorte
2 Std.
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Linzer Torte
1h
Springerle
26 Std. 20 Min
Linzer Torte
3 Std.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min
Nussbeugerl
1h 55 min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 Std.
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min