Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g Haselnüsse
- 200 g Zucker
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier (Kl. M)
- 320 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Zimt
- 1 TL Nelken, gemahlen
- 150 g rotes Johannisbeergelee
- 200 g Himbeerkonfitüre
- 30 g Rum
- Wasser zum Bestreichen
- 15 g Mandeln, gehobelt
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2277 kJ / 544 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 32 g
Alternatieve recepten
Cranberry-Nuss-Zimt-Schnecken
5h 30min
Springerle
26 Std. 20 Min
Nuss-Striezel
1h 30min
Linzer Torte
2h 10min
Linzer Torte
1h
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Apfel-Hefe-Schnecken
2 Std. 40 Min
Birnenbrot
9 godz. 40 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Hefe-Gugelhupf
7h
Linzer Weihnachtstorte
2 godz.
Gedrehter Hefezopf
2 godz.