Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g Rhabarber geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 40 - 50 g Zucker
- 1 - 2 TL Zimt, gemahlen
- 1 Bio-Zitrone
- Rapsöl zum Einfetten
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 280 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 420 g Weizenmehl, universal
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- 200 g Milch
- ½ Päckchen Backpulver (8 g)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 559 kJ / 133 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 85 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Florentiner mit Mürbteig
1 Std. 20 Min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 Min
Rhabarber-Erdbeer-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Rhabarberkuchen
50 Min
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Erdbeerkuchen mit Erdbeerguss
1 Std. 15 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
1 godz. 10 min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 Std.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Schneller Apfelkuchen
1h 30min