Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g di lievito di birra fresco
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 700 g di farina tipo 00 + q.b.
- 140 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di olive nere denocciolate, preferibilmente di gaeta
- 15 g di capperi sotto sale dissalati
- 4 filetti di acciuga sott'olio (optioneel)
- 1000 g di scarola, lavata, poi bollita 5 minuti in acqua salata e strizzata
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2381 kJ / 569 kcal
- Eiwitten
- 11.6 g
- Koolhydraten
- 73.9 g
- Vetten
- 27.3 g
- Vezels
- 4.3 g
Alternatieve recepten
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Contorno di friarielli alla napoletana
40min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Roccocò
2h
Struffoli
1h
Pastiera napoletana
15 godz.
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Tortano speck e fontina
2h
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Torta Babà napoletana
8h