Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpettine di pane
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 rametti di prezzemolo fresco, interi e lavati
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 1 spicchio di aglio senz'anima (optioneel)
- 250 g di mollica di pane raffermo, ammollata nel latte e strizzata bene
- 1 uovo
- 50 g di pangrattato
- 100 g di farina tipo 00
Ragù
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1891 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 18.3 g
- Koolhydraten
- 55.1 g
- Vetten
- 19.1 g
- Vezels
- 3.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Riso con piselli e ragù
50 Min
Contorno di riso al pomodoro
30 Min
Polpette di pane con brodo di pollo
1h 5min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1 Std. 30 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Cannelloni di maiale in sugo di verdure
1h 5min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Ravioli lucani
1 Std.
Pasticcio di tortellini
1 Std. 30 Min
Ziti con ragù alla napoletana
1 Std. 30 Min
Involtini di cotica al sugo
1 Std. 10 Min