Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di cipolle in quarti
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2000 g di patate, pelate (vedere consigli)
- 3 pizzichi di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di peperoncino in polvere (optioneel)
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 100 g di acqua
- 100 g di pangrattato + q.b.
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di pecorino grattugiato
- 2 uovo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 cucchiai di capperi sotto sale, dissalati
- 300 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 2 cucchiai di olive nere denocciolate
- 4 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolate
- olio extravergine di oliva q.b.
- origano secco q.b.
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1473 kJ / 352 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 32.7 g
- Vetten
- 17.9 g
- Vezels
- 2.6 g
Alternatieve recepten
Minestra di fave con cicoria
50min
Melanzane ripiene
1hod. 30min
Focaccia di Carnevale salentina
3h 40 min
Pizzo Salentino con la gialletta
3j 30 menit
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20 min
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Focaccia alle melanzane
1j 50 menit
Calzone pugliese alle cipolle
2j 30 menit
Pizzi leccesi
6 godz.
Pettole pugliesi
3h
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Focaccia barese
2hod. 55min