![Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel) Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FAD69C1D-5277-4218-8293-08DAF0D78334/Derivates/0A27DE1A-E103-4588-8013-8ADF7BAEE8AD.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Packung Filoteig (250 g, 10 Blätter)
- 130 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 800 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 300 g Feta, in Würfeln (1 cm)
- 50 g Pinienkerne
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 3 Stängel frische Minze, Blättchen abgezupft
- 2 Eier
- 200 g griechischer Joghurt (10% Fett)
- 3 Cherrytomaten
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1562 kJ / 373 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 23 g
- Vezels
- 3.5 g
Alternatieve recepten
Moussaka
1sa 55 dk
Würziger Bergkäse-Zucchini-Kuchen mit Pilzen
50 min
Spinat-Pistazien-Flans
35 min
Herzhafte Baklava
1 godz.
Bulgur-Tarte mit Hack-Walnuss-Füllung - Sini Köftesi
1 godz. 15 min
Chocolate Cheesecake mit Erdnusscreme
6 Std.
Moussaka
1 godz. 15 min
Tomatentarte à la Provence
55 min
Porreeschnitten - Pırasalı Tepsi Böreği
1 godz.
Venezianischer Zwiebelkuchen
1 Std. 10 Min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 godz.
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1 godz.