Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone, preferibilmente biologico, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 25 olive nere denocciolate
- 25 olive verdi denocciolate
- 80 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
- 40 g di capperi sott'aceto sgocciolati
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 peperoncino secco piccante frantumato
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 800 g di acqua
- 320 g di pasta tipo penne integrali
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1920 kJ / 459 kcal
- Eiwitten
- 12.3 g
- Koolhydraten
- 69.1 g
- Vetten
- 16.7 g
- Vezels
- 0 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Penne tonno, pinoli e limone
30min
Penne alla puttanesca
35min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 Min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Spaghetti alla vesuviana
25 min
Spaghettini ai peperoni
50min
Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero
20 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25 min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Fusilli risottati tonno e capperi
30min