Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Samosa pastry
- 260 g chilled water
- 20 g ghee
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Samosa filling
- 520 g water
- 100 g potatoes, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 160 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 20 g olive oil
- 300 g beef mince
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 tsp garam masala
- 2 tsp curry powder
Fresh tomato chutney
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, cut into pieces and deseeded if preferred
- 250 g fresh tomatoes, cut into halves and seeds removed
- ¼ tsp ground cumin
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
Assembly
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 843.1 kJ / 200.7 kcal
- Eiwitten
- 5.3 g
- Koolhydraten
- 16.2 g
- Vetten
- 12.5 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 148.4 mg
Alternatieve recepten
Pappadums with mint and coriander chutney
50 Min
Naan bread
2h 40min
Cucumber and mint raita
30 min
Lamb dhansak
25 Std. 45 Min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Peshwari naan
1h 20min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Samosas
1h 35 min
Parathas
1h 30min
Kashmiri garlic naan
1h 50 min
Onion bhaji
45 min
Roti
2h