
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Samosa pastry
- 260 g chilled water
- 20 g ghee
- 500 g plain flour plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Samosa filling
- 520 g water
- 100 g potatoes peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 4 sprigs fresh coriander leaves and stalks only
- 160 g brown onion cut into halves
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger peeled
- 1 fresh red chilli deseeded if preferred
- 20 g olive oil
- 300 g beef mince
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 tsp garam masala
- 2 tsp curry powder
Fresh tomato chutney
- 8 sprigs fresh coriander leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli cut into pieces and deseeded if preferred
- 250 g fresh tomatoes cut into halves and seeds removed
- ¼ tsp ground cumin
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
Assembly
- 1250 g vegetable oil for frying
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 200.7 kcal / 843.1 kJ
- Eiwitten
- 5.3 g
- Vetten
- 12.5 g
- Koolhydraten
- 16.2 g
- Vezels
- 1.2 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Natrium
- 148.4 mg