Gestoomde rode biet met romige walnotensaus

Gestoomde rode biet met romige walnotensaus

Pas d’évaluation
Prép. 10min
Total 1h
4 porties

Ingrédients

Gestoomde bieten
  • water
    700 g
  • rauwe babybieten rood, geschild en in kwarten of achtsten gesneden
    900 g
  • knoflookteentjes geplet
    4
  • verse tijm alleen de blaadjes
    2 takjes
  • curry blad, vers plus extra om te serveren
    20
  • extra vergine olijfolie plus extra om te besprenkelen
    1 eetlepel
  • zeezout naar smaak
  • zwarte peper, gemalen naar smaak
  • sherryazijn
    1 el
Walnotensaus
  • gepelde walnoten
    80 g
  • gele ui in tweeën gesneden
    150 g
  • extra vergine olijfolie
    2 el
  • plantaardige melk naar smaak
    125 g
  • sherryazijn
    20 - 30 g
  • pure ahornsiroop
    ¼ tl
  • zout naar smaak
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • pijnboompitten geroosterd, om te serveren (optioneel)

Niveau

facile


Infos nut. par 1 portie

Protides 9.7 g
Calories 2062.3 kJ / 491 kcal
Lipides 41.5 g
Fibre 9.4 g
Glucides 16.5 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...