Versions compatibles
Gestoomde rode biet met romige walnotensaus
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gestoomde bieten
- 700 g water
- 900 g rauwe babybieten, rood, geschild en in kwarten of achtsten gesneden
- 4 knoflookteentjes, geplet
- 2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
- 20 curry blad, vers plus extra om te serveren
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie plus extra om te besprenkelen
- zeezout naar smaak
- zwarte peper, gemalen naar smaak
- 1 el sherryazijn
Walnotensaus
- 80 g gepelde walnoten
- 150 g gele ui, in tweeën gesneden
- 2 el extra vergine olijfolie
- 125 g plantaardige melk, naar smaak
- 20 - 30 g sherryazijn
- ¼ tl pure ahornsiroop
- zout, naar smaak
- gemalen zwarte peper, naar smaak
- pijnboompitten, geroosterd, om te serveren (optioneel)
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2062.3 kJ / 491 kcal
- Protides
- 9.7 g
- Glucides
- 16.5 g
- Lipides
- 41.5 g
- Fibre
- 9.4 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Wortelbeignets met avocadosmash, tonijn en wasachtige eieren
Pas d’évaluation
Vegan jus
40 Min
Marsepein halve maan koekjes
30min
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
Pas d’évaluation
Rabarberijs
36h 25min
Donkere chocolade koekjes met witte chocolade vulling
5 Std. 50 Min
Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus
Pas d’évaluation
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Pas d’évaluation
Karamelpoeder
1 Std.
Kweeperentaart
Pas d’évaluation
Truffels van cacao en gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers
45 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min