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Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Kalkoen bereiden
- 1 kalkoen ongeveer 4 kg
- 50 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 400 g diepvrieskastanjes
Vulling
- 70 g gedroogde vijgen
- 50 g gedroogde abrikozen, ontpit
- 6 knoflookteentjes
- 100 g ui gehalveerd
- 5 g verse salie
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 1 tl gemalen peper
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 40 g olijfolie
- 100 g paneermeel
- 600 g varkensgehakt
- 1 tl zout
Kalkoen vullen
- 6 takjes verse salie
- 11 takjes verse rozemarijn
- 200 g wortelen geschild, in stukken van 10 cm gesneden
- 150 g uien ongeschild, gehalveerd
- 100 g selderstengels in stukken van 10 cm gesneden
Vijgenjam van portwijn
- 200 g kleine vijgen, afgesneden stengels, in blokjes gesneden (2 cm)
- 70 g suiker
- 2 snuifjes zout
- 50 g Porto wijn
- 1 el citroensap
Spekrolletjes
- 12 sneetjes spek, gezouten (ongeveer 150 g)
Kalkoen braden
- 150 g venkelknol in partjes gesneden
- 150 g ui ongeschild, gehalveerd
- 150 g spruitjes gehalveerd (zie tip)
- 200 g kerstomaten
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 4754.2 kJ / 1136.3 kcal
- Protides
- 106.3 g
- Glucides
- 48.6 g
- Lipides
- 55.4 g
- Graisses saturées
- 18.1 g
- Fibre
- 6 g
- Sodium
- 1000 mg
Collection(s)
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