Versions compatibles
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember, gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)
-
60
g marmelade van sinaasappels uit Sevilla
ou 60 g sinaasappelmarmelade plus 1 el citroensap - 1 snuifje verse tijm (blaadjes)
- 20 g olijfolie
-
20
g balsamico azijn
ou 20 g sherryazijn - 50 g porto
- 550 g water
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)
- 350 g bloemige aardappelen, geschild, in kleine stukken (1 cm)
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 30 g boter
- 120 g melk
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
- 120 - 150 g verse sperziebonen, in stukken (2 cm) indien nodig
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protides
- 43 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 33 g
- Fibre
- 4.4 g
Recettes alternatives
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45 Min
Bloemkool met kaas
55min
Asperge ovenschotel
1 Std. 30 Min
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2h 10 min
Zalmsoufflé
1 Std.
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50 min
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1h 25min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1 Std.
Worteltaart
2 godz.
Gebakken spinazie met eieren
40 Min
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1h 10 min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 min