Versions compatibles
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gehaktballen en saus
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 100 g ui, in vier gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 500 g rundergehakt, in stukken
- 500 g varkensgehakt, in stukken
- 60 g lichte room (ong. 18% vet)
- 2 snuifje zeezout
- 2 snuifje gemalen zwarte peper
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 40 g olijfolie
Parmezaanse polenta
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 1000 g volle melk
- 100 g polenta
- 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
- 2 snuifjes zeezout
- olijfolie, en wat extra om te garneren
- verse peterseliebladeren, om te garneren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3732 kJ / 32 kcal
- Protides
- 46 g
- Glucides
- 32 g
- Lipides
- 65 g
- Fibre
- 4 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Lasagne bolognese met verse pasta
35min
Rijst met groentemix
55min
Balletjes in Spaanse saus
55min
Penne met mosselen
1h 5 min
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1 Std. 30 Min
Gehaktbrood
1 Std. 20 Min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40 min
Wraps met jalapeño, kip en sla
30min
Stoofpotje van zwarte-ogenbonen met hele pijlinktvis
5h 15 min
Souvlaki van kip en paprika met rijst
1h 5 min
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5 min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35min