Versions compatibles
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gehaktballen en saus
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 100 g ui, in vier gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 500 g rundergehakt, in stukken
- 500 g varkensgehakt, in stukken
- 60 g lichte room (ong. 18% vet)
- 2 snuifje zeezout
- 2 snuifje gemalen zwarte peper
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 40 g olijfolie
Parmezaanse polenta
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 1000 g volle melk
- 100 g polenta
- 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
- 2 snuifjes zeezout
- olijfolie, en wat extra om te garneren
- verse peterseliebladeren, om te garneren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3732 kJ / 32 kcal
- Protides
- 46 g
- Glucides
- 32 g
- Lipides
- 65 g
- Fibre
- 4 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Geklopt eiwit
5min
Zoetzure varkensribbetjes
40min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40min
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35min
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40min
Sardinepakketjes met sperziebonensalade
Pas d’évaluation
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4 godz.
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1h 25min
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min
Balletjes in Spaanse saus
55 Min
Tomatensaus
40min