Gevulde kalkoen met veenbessensaus
TM5 TM6

Gevulde kalkoen met veenbessensaus

(Pas d’évaluation)

Ingrédients

  • 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt

De kalkoen

  • 1 takje verse rozemarijn, de blaadjes geplukt
  • ½ el zout
  • 3 el pindaolie
  • 1 kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager

De vulling

  • 200 g wortel, geschild, in stukken (3 cm)
  • 80 g ui, gehalveerd
  • 60 g sneetjes toastbrood, in 4 stukken gesneden
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 200 g diepvrieskastanjes, ontdooid

De veenbessensaus

  • 80 g ui, gehalveerd
  • 1 el boter
  • 300 g diepgevroren veenbessen, ontdooid
    ou 300 g verse veenbessen
  • 250 g water
  • 4 el suiker
  • 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
  • ½ tl zout
  • 2 el porto, rode of witte

Infos nut.
par 1 portie
Calories
3025 kJ / 722 kcal
Protides
76.4 g
Glucides
38 g
Lipides
28 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives