Gevulde kalkoen met veenbessensaus

Gevulde kalkoen met veenbessensaus

Pas d’évaluation
Prép. 30min
Total 4h
6 porties

Ingrédients

  • verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
    1 bos
De kalkoen
  • verse rozemarijn de blaadjes geplukt
    1 takje
  • zout
    ½ el
  • pindaolie
    3 el
  • kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager
    1
De vulling
  • wortel geschild, in stukken (3 cm)
    200 g
  • ui gehalveerd
    80 g
  • sneetjes toastbrood in 4 stukken gesneden
    60 g
  • verse tijmblaadjes
    1 el
  • zout
    1 tl
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl
  • diepvrieskastanjes ontdooid
    200 g
De veenbessensaus
  • ui gehalveerd
    80 g
  • boter
    1 el
  • diepgevroren veenbessen ontdooid
    300 g
    300 g verse veenbessen, ontdooid
  • water
    250 g
  • suiker
    4 el
  • kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
  • zout
    ½ tl
  • porto rode of witte
    2 el

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 portie

Protides 76.4 g
Calories 3025 kJ / 722 kcal
Lipides 28 g
Glucides 38 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...