Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
TM5 TM6

Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus

4.7 (9 évaluations )

Ingrédients

Zwarte olijvensaus

  • 200 g zwarte olijven, ontpit
  • 40 g verse peterselie, enkel de blaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g kappertjes, uitgelekt
  • 10 g citroensap
  • 70 g extra vergine olijfolie
  • 2 snuifjes zout

Roomsoep van salade en gestoomde broccoli

  • 80 g uien, gehalveerd
    ou 80 g sjalotten, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g boter
  • 600 g broccoli, in roosjes (5 cm)
  • 2 snuifjes zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 150 g aardappelen, in stukken (3 cm)
  • 1 tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
    ou 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 600 g water
  • 200 g veldsla
  • 80 g room
  • 1 snuifje suiker
  • ½ tl citroensap
  • ¼ tl Worcestersaus

Infos nut.
par 1 portie
Calories
1192 kJ / 285 kcal
Protides
6 g
Glucides
11 g
Lipides
23 g
Fibre
6 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives