Versions compatibles
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g water
- 1 ½ tl zout, volgens smaak
- 600 g aardappelen, in stukken (2-3 cm)
- boter, om in te vetten
- 4 verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)
- 1 citroen, liefst biologisch, geraspte schil en sap
- 1 snuifje vers gemalen peper, volgens smaak
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 300 g verse champignons, in plakjes
- 50 g droge witte wijn
- 50 g room
-
200
g smeerkaas (bijv. La vache qui rit®)
ou 200 g roomkaas - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 tl citroenzeste
- zout, volgens smaak
- vers gemalen peper, volgens smaak
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2763 kJ / 660 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 27 g
- Lipides
- 48 g
- Fibre
- 4 g
Recettes alternatives
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 Min
Erwten met ham
25 Min
Forel met hollandaisesaus
50 Min
Avocadotartaar met ei en zalm
45min
Asperge ovenschotel
1 Std. 30 Min
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30 Min
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1 Std. 40 Min
Trio van rijst, vis en groenten
35 Min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40min
Aardappelpuree met de Peeler
Pas d’évaluation
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1 Std.
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45min