Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Gestoomde bieten
- 700 g water
- 900 g rauwe babybieten, rood, geschild en in kwarten of achtsten gesneden
- 4 knoflookteentjes, geplet
- 2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
- 20 curry blad, vers plus extra om te serveren
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie plus extra om te besprenkelen
- zeezout naar smaak
- zwarte peper, gemalen naar smaak
- 1 el sherryazijn
Walnotensaus
- 80 g gepelde walnoten
- 150 g gele ui, in tweeën gesneden
- 2 el extra vergine olijfolie
- 125 g plantaardige melk, naar smaak
- 20 - 30 g sherryazijn
- ¼ tl pure ahornsiroop
- zout, naar smaak
- gemalen zwarte peper, naar smaak
- pijnboompitten, geroosterd, om te serveren (optioneel)
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2062.3 kJ / 491 kcal
- Protein
- 9.7 g
- Carbohydrates
- 16.5 g
- Fat
- 41.5 g
- Fibre
- 9.4 g
In Collections
Alternative recipes
Boterhammen met spinazie pesto
1 godz. 55 min
Falafel met rode bieten hummus
20 分钟
Soba noodle mee goreng
No ratings
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30min
Koolstoofpot met kalkoen
No ratings
Rustieke kaas dip met bier, komijn en paprika
No ratings
Linzen, champignons en notenpasteitjes
No ratings
Hainanese kiprijst
1 Std. 20 Min
Gele paprika shakshuka met avocado
25min
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1 Std. 20 Min
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40 分钟
Vegetarische bonenburger
1 Std. 20 Min