![Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e899323d-62f4-4e53-b8de-1ee9f35196d1/Derivates/43294bc1-57bd-4bfb-a907-cb9312e017f1.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Volkoren Paasbrood
- 1 bos verse dille (ong. 20 g), enkel de bladeren
- 100 g rode uien, gehalveerd, en iets meer in ringen gesneden als garnering
- 300 g melk
- 15 g honing
- 20 g verse gist, verkruimeld
- 560 g volkoren tarwebloem
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 50 g boter, in stukken
- 2 tl zout
Eieren
- 4 eieren, medium (53-63 g), koud
- water, te vullen tot 1L
Opbouw
- 1 eierdooier, geklopt, om te kleuren
- 100 g groene slabladeren, gemengd
- 150 g gerookte forelfilet
- 30 g vers geperst citroensap
- vers gemalen zwarte peper
- Nutrition
- per 1 sneetje
- Calories
- 444.3 kJ / 106.2 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Carbohydrates
- 15.2 g
- Fat
- 3.3 g
- Saturated Fat
- 1.5 g
- Fibre
- 2.3 g
- Sodium
- 120.7 mg
In Collections
Alternative recipes
Kruidenboter flatbreads
35min
Geraspte wortelsalade
10min
Paashaas apero-hapjes
No ratings
Maanzaad pannenkoeken met rabarbercompote
No ratings
Rabarberijs
36h 25 phút
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30 Min
Kippenbouillon met groene kruidenomelet
No ratings
Zoete griesmeel vogelpasteitjes
No ratings
Peren in rode wijn
5 godz.
Glutenvrij Focacciabrood
1 Std.
Wortelsalade met sesamcrackers
1 Std.
Sushi buche met mango, zalm, avocado en gemberchips
2h