![Vegan moussaka Vegan moussaka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2161B39-34AE-4100-9562-FEAEE9DA75BF/Derivates/1956553f-509e-47c8-bb27-556c8c560e2e.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 aubergine (ca. 500 g), in plakken gesneden (0,5-1 cm dikte)
- zout, om te bestrooien
- 200 g rode split linzen
- water, gefilterd om te weken
Plantaardige béchamelsaus
- 500 g plantaardige melk, naar keuze
- 50 g maïszetmeel
- 30 g veganistische margarine, (zie tips)
- 2 el voedingsgist, (zie tips)
- ½ tl zout
- gemalen zwarte peper, naar smaak
Linzen moussaka
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 rode ui, in vieren gesneden
- 3 knoflookteentjes
- 1 rode paprika, zonder zaadjes en in stukjes gesneden
- 1 wortel, in stukken gesneden
- 1 selderstengel, in stukken gesneden
- 400 g tomaten uit blik
- 120 g water, gefilterd
- 1 el groentebouillonpasta, (zie tips)
- 1 el gedroogde oregano
- nootmuskaat, gemalen om te besprenkelen
- 2 el zout
- ½ el gemalen zwarte peper
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Protein
- 13.6 g
- Carbohydrates
- 35.7 g
- Fat
- 16.1 g
- Fibre
- 9 g
In Collections
Alternative recipes
Vegetarische chili
Keine Bewertungen
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1 godz. 10 min
Zoete aardappellasagne
1h 20min
Zoetzure tempé
Keine Bewertungen
Virgin chai vanille cocktail
Keine Bewertungen
Fatayer met kaas en munt
2 godz.
Champignon en spinazie lasagne
Keine Bewertungen
Zonnige groentetaart
Keine Bewertungen
Butternut 'Mac & Cheese'
45 min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15 min
Cashew- en kokosmelk
10 min
Kokosmelk en cacao pudding (zuivelvrij)
15 min