Tacos van bloemkool met chipotle saus
TM6 TM5

Tacos van bloemkool met chipotle saus

5.0 (1 rating)

Ingredients

Inweken

  • 100 g rauwe cashewnoten, (zie tips)
  • ½ tl zout
  • water, gefilterd, om te weken

Verkruimelde bloemkool

  • 100 g kokosmelk
  • 1 limoen met schil en sap, zonder witte pitten
  • 1 tl zout
  • 80 g broodkruim, naar keuze (zie tips)
  • 30 g kokos, geraspt, ongezoet
  • 1 ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl gedroogde gemalen kurkuma
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden (ongeveer 2-3 cm)
  • extra vergine olijfolie, spray

Chipotle saus

  • 150 g water, gefilterd
  • 2 tl chipotle chili, uit het blikje, (ongeveer 1 Spaanse peper)
  • 1 el limoensap
  • 2 takjes verse koriander, alleen blaadjes
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 - 2 snuifjes zout
  • 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper

Montage

  • 12 tortillas
  • gebakken bonen, uit blik, (zie tips)
  • bindsla of Romeinse sla, fijn versnipperd
  • gepekelde rode kool, (zie tips)

Nutrition
per 1 portie
Calories
1953.5 kJ / 465.1 kcal
Protein
17.3 g
Carbohydrates
35.4 g
Fat
26.2 g
Fibre
15.6 g

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes