Devices & Accessories
Boeddha bowl met kip
Prep. 35 min
Total 1 h
4 porties
Ingredients
Gekookte rijst
-
water1000 g
-
zout1 ½ tl
-
20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)olijfolie20 g
-
rijst, voorgekookt250 g
Versnipperde kip
-
sojasaus2 el
-
1 el olijfoliesesamolie, geroosterd1 el
-
kippenborst, ontveld en ontbeend 1-2 borsten, in lange repen gesneden (3 cm dik)250 g
Groenten
-
wortelen geschild (1-2 wortelen)120 g
-
avocado stevig, geschild, in helften of kwarten gesneden (1 avocado)200 g
-
pruimtomaten stevig, die in hun geheel in de invoeropening passen (2 tomaten)180 - 200 g
-
rode ui in de lengte doormidden gesneden (½- 1 ui)100 g
-
komkommer geschild of ongeschild, uiteinden verwijderd200 g
-
little gem sla gewassen en gedroogd (ongeveer 2 slaharten), gehalveerd om in de invoeropening te passen160 g
Yoghurt koriander saus
-
verse koriander alleen blaadjes, plus extra voor de garnering7 takjes
-
zout½ tl
-
vers gemalen zwarte peper3 snuifjes
-
yoghurt gewoon, ongezoet250 g
-
mayonaise100 g
-
geroosterd en ongezouten cashewnoten4 el
Difficulty
medium
Nutrition per 1 portie
Sodium
899 mg
Protein
27 g
Calories
3350 kJ /
800 kcal
Fat
47 g
Fibre
7.2 g
Saturated Fat
14 g
Carbohydrates
62 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Cutter
15 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40 min
Mediterrane visschotel
1 h 30 min
Stoofpotje van Aubrac
17 h 30 min
Minuut Koolsla
10 min
Haver horchata
No ratings
Ovengebakken Groentechips
1 h 45 min
Hartige Ratatouille Taart
1 h 30 min
Lamscurry met erwten, mango, banaan en pistachenoten
1 h 30 min
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30 min
MENU - Winterfeest: rode bieten-groentesoep, champignonbroodjes, in zout gebakken vis en geroosterde groenten, kaneel-eierpunch
No ratings
Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten
1 h 30 min
400-500 g ui karameliseren
50 min