Spaanse risotto
TM6 TM5

Spaanse risotto

4.4 (5 ratings)

Ingredients

  • 400 g kippenborst filet, zonder vel, in stukken (2 x 2 cm )
  • 30 g olie
  • 2 tl zout
  • 4 snuifjes gemalen peper
  • 2 ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 citroen, biologisch, 2 tl schil fijn geraspt, sap uitgeperst
  • 80 g manchego kaas oud, in stukken
  • 200 g rode paprika in stukken
  • 1 sjalot gehalveerd
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes verse tijm naaldjes afgeplukt
  • 20 g boter
  • 300 g risottorijst (bijv. Carnaroli)
  • 50 g witte wijn
  • 750 g water
  • 1 tl kippenbouillonpasta
    or ½ gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)

Nutrition
per 1 portie
Calories
2435 kJ / 582 kcal
Protein
35 g
Carbohydrates
62 g
Fat
19 g

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes