![Orzo pasta met zalm en spinazie Orzo pasta met zalm en spinazie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c4e81607-57d0-43c3-92e1-065f8ded03f8/Derivates/1496d023-d9b3-4f97-a1c5-e111e4715a3a.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 teentje knoflook
- 80 g ui, gehalveerd
- 20 g olijfolie
-
3
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
or 3 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - 2 tl paprikapoeder
- 2 takjes verse dille, enkel de blaadjes
- 600 g water
-
1
volle el groentebouillonpasta
or 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- 170 g droge orzo pasta of soortgelijke korte droge pasta
- 200 g verse bladspinazie
- 100 g cherry tomaat, gehalveerd
- 200 g room, min. 30% vet
- 2 tl maïszetmeel
- 1 el citroensap
- ½ tl vers gemalen zwarte peper, en meer als garnering
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2344 kJ / 560 kcal
- Protein
- 28 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 32 g
- Fibre
- 4.1 g
In Collections
Alternative recipes
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35min
Kippenborstfilet met topping van courgette
50min
Penne met tonijn
35min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30min
Mediterrane visschotel
1h 30min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Pastasalade met groenten
1h
Viscurry
35min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40min