Tomaat en basilicum kip quiche
TM5 TM6

Tomaat en basilicum kip quiche

4.0 (47 ratings)

Ingredients

Deeg

  • 270 g bloem
  • 100 g olijfolie
  • 60 g water
  • 8 - 10 verse basilicumbladeren, naar smaak
  • 1 el citroenzeste
  • ½ tl zout

Vulling

  • 30 g olijfolie
  • 150 g ui, in 4 gesneden
  • 30 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 300 g kippenborst filet, zonder vel, in blokjes (2 cm)
  • ½ tl zout
  • 1 snuifje vers gemalen peper
  • 250 g cherry tomaten, gehalveerd
  • 200 g room, min. 30% vet
  • 2 eieren
  • 60 g feta kaas
  • 1 snuifje gemalen nootmuskaat
  • 10 verse basilicumbladeren in stukken, als versiering

Nutrition
per 1 sneetje
Calories
1833 kJ / 438 kcal
Protein
16 g
Carbohydrates
28 g
Fat
28 g
Fibre
2.1 g

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes