![Tomaat en basilicum kip quiche Tomaat en basilicum kip quiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/973fae4d-d918-4cfb-baf6-93a2672979d5/Derivates/e38f28a8-99ad-4a91-a0cb-07e296ef62ff.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Deeg
- 270 g bloem
- 100 g olijfolie
- 60 g water
- 8 - 10 verse basilicumbladeren, naar smaak
- 1 el citroenzeste
- ½ tl zout
Vulling
- 30 g olijfolie
- 150 g ui, in 4 gesneden
- 30 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 300 g kippenborst filet, zonder vel, in blokjes (2 cm)
- ½ tl zout
- 1 snuifje vers gemalen peper
- 250 g cherry tomaten, gehalveerd
- 200 g room, min. 30% vet
- 2 eieren
- 60 g feta kaas
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 10 verse basilicumbladeren in stukken, als versiering
- Nutrition
- per 1 sneetje
- Calories
- 1833 kJ / 438 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 28 g
- Fibre
- 2.1 g
In Collections
Alternative recipes
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Omelet met kip op Thaise wijze
50 Min
Zalmsoufflé
1 Std.
Couscous van zeebarbeel met paprika
No ratings
Citroenslush met champagne
No ratings
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
40 分钟
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1 Std.
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
55 Min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 dk
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 Min