![Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45b30a0e-708e-45b9-ae02-0380ed20b498/Derivates/4755db05-7819-45c2-95ca-04a95924ac9e.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 20 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 75 g room, 35% vet
- ½ tl zout, en iets meer om af te werken
- 225 g diepgevroren doperwtjes
- ½ tl citroensap, naar eigen smaak
- 4 sneetjes spek (15 cm)
- 8 sint-jakobsschelpen, kuit verwijderd
- gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- creme van balsamicoazijn, als afwerking
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2805.3 kJ / 667.9 kcal
- Protein
- 62.6 g
- Carbohydrates
- 16.1 g
- Fat
- 38.1 g
- Saturated Fat
- 18.7 g
- Fibre
- 6.8 g
- Sodium
- 2644.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Bouillabaisse
No ratings
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
30 min
Zalmtartaar
10 Min
Klassieke sabayon
15 Min
Vitello tonnato
13h
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30 min
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
No ratings
Pizza met pistache pesto, stracciatella kaas en mortadella
No ratings
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35 min
Forelmousse
5 Min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min