![Bloemkool met kaas en gekookte eieren Bloemkool met kaas en gekookte eieren](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6D0D22D5-493C-4FE9-AF3C-4C191A0C3251/Derivates/ecb6e48f-6fdf-46f5-924c-824342e68422.jpg)
Compatible versions
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
300
g Gruyère kaas, in stukken
or 300 g Cheddar kaas, in stukken - 1000 g water
- 1000 g bloemkoolroosje (1-2 hele bloemkolen)
- 4 - 6 eieren
- 80 g bloem
- 80 g boter
- 800 g melk
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen witte peper
- ½ - ¾ tl gemalen nootmuskaat (optional)
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2199 kJ / 526 kcal
- Protein
- 29 g
- Carbohydrates
- 20 g
- Fat
- 35 g
- Saturated Fat
- 20 g
- Fibre
- 5.4 g
- Sodium
- 563 mg
In Collections
Alternative recipes
Druiven en cava trifle
Keine Bewertungen
Kipnuggets
40 min
Courgette en tonijn terrine - Tagliatelle van paprika
Keine Bewertungen
Met champignons gevulde aardappelkoekjes
1 godz.
Batch cooking - Basisrecepten
Keine Bewertungen
Chili con carne
40 min
Romige courgettensoep
35 min
Kalkoenburgers
1h 25 min
Koken van basmatirijst
35 min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Keine Bewertungen
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4小时
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 godz. 15 min