Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La meringue
- 250 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 2 pincées de sel
La chantilly et le décor
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 2 sachets de sucre vanillé
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2389 kJ / 569 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 98 g
- Fat
- 51 g
Alternative recipes
Merveilleux tout choco
2h 5min
Paris-brest
3 godz. 10 min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Barres choco-Passion
2 godz. 45 min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Bûche roulée au café
2h 40min
Tarte tropézienne
3 Std.
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min
Le merveilleux
3h 40 min.
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Mystère cœur chocolat
3h 35 min