Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Les meringues (la veille)
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La glace au chocolat (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1.9 g) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le montage (le jour même)
- 1 blanc d'œuf
- 200 g de pralin, concassé
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1731 kJ / 414 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Carbohydrates
- 68.6 g
- Fat
- 12.1 g
- Fibre
- 4.1 g
In Collections
Alternative recipes
Bûche tout chocolat
7 godz. 20 min
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min
Opéra
24h
Crème brûlée
2h 40 min
Croquant au chocolat
16h 20 min
Entremets aux deux chocolats
35 min
Religieuses au café
3 Std. 45 Min
Mystère cœur chocolat
3 Std. 35 Min
Dômes banane et chocolat
6 godz. 30 min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Gâteau en verrine
40min
Coupelles de chocolat
2h 45min