Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La dacquoise
- 140 g de noisettes entières, décortiquées
- 130 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
La ganache au chocolat et le dressage
- 120 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 140 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de pâte à tartiner chocolat-noisette
- 2 c. à soupe de sucre glace maison (optional)
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1082 kJ / 259 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 19 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Trianon
3sa
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Entremets cassis et crémeux citron
5 Std.
Royal au chocolat
3 godz. 30 min
Mignardises à la mousse de fruit
7 Std. 45 Min
Le macaron caramel
1h 50 min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13h 30min
Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron
1h 45 min
Dacquoise
40 min
La dacquoise aux fruits d'été
15h 45min
Fraisier macaroné revisité
2h 45 min
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min