Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 600 g de blé en grains
- 320 g d'eau, froide
-
¾
cube de levure boulangère fraîche (30 g)
or 3 c. à café de levure boulangère sèche (12 g) - 200 g de babeurre
- 150 g de farine à pain
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à café de poudre de malt
- un peu de farine à pain pour fariner
- Nutrition
- per 1 tranche
- Calories
- 291 kJ / 70 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 14 g
- Fat
- 0 g
- Fibre
- 2.5 g
Alternative recipes
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pain paysan
3h
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Bretzels
1h 15 min
Pain ciabatta
1h 45min
Pain complet
4h
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pain d'épeautre pur
11h
Pain de seigle valaisan
10 Std.
Soupe de potimarron-pomme-poitrine de poulet
40min