Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 450 g de farine à pain et un peu de farine supplémentaire
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- 500 g de babeurre
- 30 g d'eau et un peu d’eau supplémentaire pour badigeonner la pâte
- 1 ½ - 2 c. à café de sel selon les goûts
- un peu de farine à pain pour fariner
- Nutrition
- per 1 tranche
- Calories
- 793 kJ / 189 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 1 g
- Fibre
- 2 g
Alternative recipes
Pain paysan
3u.
Pain toast
16h
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Pain croustillant
1 Std.
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Pain de seigle valaisan
10 godz.
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pain rustique
2h
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Petits pains au seigle
12 Std.
Bouillon de légumes en poudre
5h