Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le biscuit
- 175 g de sucre en poudre
- 65 g de poudre d'amande
- 65 g de noisettes en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de lait
- 320 g de blancs d'œufs (10 œufs env.)
La crème au praliné
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre pommade
- 65 g de pralin maison (voir "Conseil(s)")
- 20 g de sucre glace maison
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1693.5 kJ / 406.1 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Carbohydrates
- 39.9 g
- Fat
- 23.8 g
- Saturated Fat
- 10.3 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 53.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5 Std.
Petits flans pâtissiers
3h
Casse-dents aux amandes
35 Min
Parfait au caramel
7 Std.
Crème catalane
4 Std. 25 Min
Baba aux agrumes
8h 45min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 Std.
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4h
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Far aux pruneaux
1sa 35 dk