Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g olijfolie
- 50 g sojasaus
- ½ tl bruine suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g per stuk)
- 100 g sjalotten, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 100 g prei, enkel het witte gedeelte, in stukken
- 20 - 30 g verse gember, gepeld (optional)
- 100 g selderstengels, in stukken
- 350 g diepgevroren doperwtjes
- 450 g water
- 2 tl zout
- 400 g broccoliroosjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 - 100 g lichte room (ong. 18% vet), naar smaak
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2782 kJ / 664 kcal
- Protein
- 46 g
- Carbohydrates
- 19 g
- Fat
- 43 g
- Fibre
- 9.4 g
Alternative recipes
Havermoutpap met vers fruit
15min
Mysterieuze soep
45min
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1h
Glutenvrije frambozen rolgebak
No ratings
Turkse flatbreads
2 Std. 10 Min
Romige erwtensoep
40min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45min
Rundergoulash met deegballetjes
1h 30min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45min
Veelzijdige stevige soep
50 мин.
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40min