Doe mij maar een mocktail!

Alcoholvrije cocktails hoeven niet saai te zijn! Lees verder en ontdek onze beste mocktails voor elke gelegenheid en elk seizoen, en alles wat je in huis dient te hebben voor een goedgevulde bar.

Zomerse drankjes

Benodigdheden voor een goedgevulde mocktailbar

Wanneer familie of vrienden iets komen drinken, is het fijn dat je elk drankje kunt maken waar ze om vragen. Een goede voorbereiding is dus essentieel! Of het nu cocktails, mocktails of een mixdrankje is, een aantal zaken zijn onmisbaar voor de perfecte gastheer of -vrouw:

Cocktailshaker: Voeg ijs toe aan je favoriete mixdrankje en shaken, shaken, shaken maar, voor het ultieme koude drankje.
Barmaat: Gebruik deze om je ingrediënten af te meten voor perfecte verhoudingen.
Zeefje: Gemaakt van gaas en ideaal om ongewenste stukjes van ingrediënten, zoals kruiden of citrusvruchten, te verwijderen.
Barlepels: Deze speciale lange lepels worden gebruikt voor drankjes die geroerd in plaats van geshaket worden.
Schilmesje en fruitpers: Aangezien veel mocktails gemaakt worden op basis van citroen of sinaasappel, zijn dit handige tools. Gebruik de fruitpers om snel het frisse sap uit citrusvruchten te persen, en maak de perfecte garnituur met het schilmesje.
Glazen: Elke mocktail heeft zijn eigen glas dus probeer er minstens twee in huis te hebben van de meest populaire modellen, zoals martini-, whisky-, margaritaglazen en glazen voor rode en witte wijn.

Verwarmende herfstdrankjes

Ingrediënten en mixers

Zodra al je bartools klaarstaan, kan je beginnen nadenken over de mixers en ingrediënten die je in huis wilt hebben. Hierna volgen enkele tips voor een onfeilbare collectie van mocktailingrediënten:

•Tonic
•Cola, limonade en gemberbier
•Bruiswater
•Populaire verse sappen zoals sinaasappel, cranberry en appel, en meer exotische smaken zoals mango, ananas, en passievrucht
•IJs
•Vruchtensiropen of smaakmakers
•Suikersiroop (1:1 gelijke delen suiker en water)
•Verse kruiden zoals rozemarijn, basilicum, munt
•Verse bessen zoals braambessen, blauwe bessen, aardbeien (afhankelijk van het seizoen)
•Gedroogde kruiden en specerijen zoals kaneel, cayennepeper
•Citrusvruchten zoals citroenen, limoenen, sinaasappels en pompelmoezen

Gezellige winterdranken

De laatste nieuwe mocktails

Ben je van plan om één van de komende maanden een feestje te geven? Wij hebben de allernieuwste mocktailrecepten verzameld met de meest trendy smaakcombinaties en ingrediënten ooit. Bekijk ze en kies welke mocktails jij gaat serveren.

Vind inspiratie

Maak next level zelfgemaakte mocktails

Hier volgen drie suggesties om een gewone mixdrank om te toveren tot een bijzondere mocktail:

1. Mooie ijsblokjes: Vul ijsblokvormpjes met bessen, verse kruiden of eetbare bloemen, giet er water over en vries ze in. Huisgemaakte suikersiroop: gebruik dit Cookidoo®-recept om je eigen suikersiroop te maken!

2. Huisgemaakte suikersiroop: Gebruik dit Cookidoo®-recept om je eigen suikersiroop te maken!

3. Bruiswater met een smaakje: Doe gewoon bruiswater en ingrediënten naar keuze (bessen, kruiden, groenten, enz.) in een grote karaf, dek dit af en laat minstens één uur trekken in de koelkast. Experimenteer met verschillende smaakcombinaties om te testen wat het lekkerste is!

Frisse lentedrankjes

Ontdek meer mocktails

Bekijk een wereld van alcoholvrije drankjes en mocktails op Cookidoo®!

Alcoholvrije drankjes