Het maken van heerlijk ijs en sorbets zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen is eenvoudiger dan u denkt. Vind hier uw zoete inspiratie…
Vries fruit in aparte stukken in: snijd fruit in stukken indien nodig, verspreid ze over een tray in een enkele laag, bevries ze en gebruik het bevroren fruit in een recept of doe het in een diepvrieszakje voor later gebruik.
Verlaag calorieën: bij voorkeur sorbet. Gebruik vers fruit voor het fruitijs en verlaag de hoeveelheid suiker of laat het weg. Vervang de room met yoghurt of melk en de volle melk met halfvolle melk.
Maak het zuivelvrij: vervang zuivelingrediënten met notenmelk, rijstmelk, kokosmelk, sojadrank of yoghurt.
Maak het gladder: voeg één eiwit of een rijpe banaan toe voor een gladdere textuur voor uw ijs, of gebruik de vlinder en mix het een paar seconden op snelheid 4.
Verminder ijskristallen: voeg suikersiroop, glucose, honing, gouden siroop of alcohol toe voor een zachtere consistentie. Deze stabiliserende ingrediënten dragen bij aan de vermindering van ijskristallen.
Bewaar het goed: bewaar het ijs of de sorbet in ondiepe, vriezerbestendige bakjes en bedek het oppervlak met huishoudfolie. Zet het zo snel mogelijk in het koudste gedeelte van de vriezer.