Zelfgemaakt ijs

Het maken van heerlijk ijs en sorbets zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen is eenvoudiger dan u denkt. Vind hier uw zoete inspiratie…

IJs met een custardbasis

In 15 minuten of minder klaar

Seizoensgebonden fruittip

Als fruit in seizoen is, smaakt het niet alleen beter, maar heeft het ook meer gezondheidsvoordelen. Seizoensgebonden fruit dat natuurlijk kan rijpen, wordt langer aan de zon blootgesteld en is daardoor zoeter en rijker aan antioxidanten. Zoeter fruit vereist minder suiker. Koop het fruit als het op zijn best is en vries het in batches in voor een snelle portie ijs of sorbet als u hier zin in hebt. Lees het artikel voor meer informatie over zomer bessen en kersen, en hoe u ze kunt gebruiken.

Bessen en kersen

Zomerfruitijs

Snelle tips

Vries fruit in aparte stukken in: snijd fruit in stukken indien nodig, verspreid ze over een tray in een enkele laag, bevries ze en gebruik het bevroren fruit in een recept of doe het in een diepvrieszakje voor later gebruik.

Verlaag calorieën: bij voorkeur sorbet. Gebruik vers fruit voor het fruitijs en verlaag de hoeveelheid suiker of laat het weg. Vervang de room met yoghurt of melk en de volle melk met halfvolle melk.

Maak het zuivelvrij: vervang zuivelingrediënten met notenmelk, rijstmelk, kokosmelk, sojadrank of yoghurt.

Maak het gladder: voeg één eiwit of een rijpe banaan toe voor een gladdere textuur voor uw ijs, of gebruik de vlinder en mix het een paar seconden op snelheid 4.

Verminder ijskristallen: voeg suikersiroop, glucose, honing, gouden siroop of alcohol toe voor een zachtere consistentie. Deze stabiliserende ingrediënten dragen bij aan de vermindering van ijskristallen.

Bewaar het goed: bewaar het ijs of de sorbet in ondiepe, vriezerbestendige bakjes en bedek het oppervlak met huishoudfolie. Zet het zo snel mogelijk in het koudste gedeelte van de vriezer.

Nog meer ijs

Speciaal voor u

Gebruik uw favoriete smaken, vers fruit, chocolade, noten, honingraat, koekjes, stukjes brownie of zelfs muesli. Voeg kruiden of specerijen toe voor spannende nieuwe smaken. Geniet van het ijs in een hoorntje, zachtjes rondgedraaid als een sundae of tussen koekjes als ijssandwich.

IJstoppings