Koude desserts

Dit is een verleidelijke lijst met ideeën voor gekoelde desserts. Kies uit koele gezonde lekkernijen voor doordeweeks, desserts met vers fruit en heerlijke koude chocolademelk.

Inspiratie voor koude desserts

Gekoeld dessert, altijd klaar

Bevries schoongemaakte bessen of seizoensfruit door ze op open dienbladen te leggen. Zodra ze zijn ingevroren, plaatst u ze in diepvrieszakken en bewaart u ze in de diepvriezer om ze te gebruiken in puree, coulis en aroma's voor een koud dessert voor onmiddellijk gebruik. Nog gemakkelijker is het om kant-en-klaar fruit te kopen! Om een leuk en supersnel dessert te maken, giet u deze vers bereide chocoladesaus over een selectie bevroren bessen. De saus zal onmiddellijk bevriezen en uitharden, en de bessen zullen zacht worden. Onmiddellijk opdienen.

De saus maken

Fruitdesserts

Fruitcompotes maken eenvoudige desserts mogelijk

Maak het beste seizoensfruit, met een compote bereid in de Thermomix®. Een zomercompote kan zo eenvoudig zijn als een geplette of gemengde vrucht, soms met een beetje suiker of siroop, die zorgt voor een verse en eenvoudige fruittopping. Perfect om over de pannenkoeken te scheppen, of om in een glas met room en meringue in laagjes te leggen om een snel dessert te maken.

Leuke en verse zomerdrankjes

Technieken - vlinder

In de Thermomix® wordt de vlinder gebruikt om moeiteloos sauzen en mousses luchtig te maken, het eiwit te kloppen en de slagroom te kloppen. Houd dit accessoire bij de hand voor snelle en eenvoudige koude desserts, opgeklopt in de Thermomix®. Zie onze onderstaande favoriete fruitmousserecepten.

Dessertmousses

Hoor ze het zeggen: “Wauw”!

Het dessert geeft de kok de kans om te pronken met een aantal vaardigheden. Lees onze tips en ideeën voor adembenemende desserts. Thermomix® helpt u om te schitteren.

Adembenemende desserts