Adembenebende desserts in de Thermomix®

Het dessert is het moment waar u indruk maakt, pronkt met uw vaardigheden en de smaakpapillen ontwaakt. Bereid een indrukwekkend dessert voor en zorg ervoor dat uw gasten zich bijzonder voelen.
De Thermomix® kan ervoor zorgen dat het maken van een dergelijk adembenemend dessert overkomt als een moeiteloze aangelegenheid. De Thermomix® kneedt deeg, klopt meringues, maakt moeiteloos crème anglaise en karamel, terwijl u zich concentreert op het afwerken van het dessert.

Karamelsaus voor extra smaak

Karamelsaus die in de Thermomix® wordt gemaakt, geeft een extra smaak aan uw desserts. Roer het eens door de cheesecakes of sprenkel het over de ijsdesserts. Voeg een snuifje zout toe voor gezouten karamel en voeg een beetje toe aan uw chocoladerecepten.

Gebak onder de knie krijgen

Kruimeldeeg is de meest gebruikte vorm voor de meeste taartrecepten. Het is knapperig en eenvoudig te maken, met een stevige structuur die makkelijk kan worden bewerkt. Zoet kruimeldeeg gebruikt ook poedersuiker en ei voor een zoet, krokant resultaat. Gebruik het zowel voor zoete taarten als voor uitgesneden koekjes. Eindelijk gaat er niets boven ons snelle bladerdeeg voor schilferige, hoge korsten die zonder twijfel indruk zullen maken. Al deze deegwaren zijn snel te maken en gemakkelijk in te vriezen. Ontdooi het een nacht lang in de koelkast en gebruik het zoals beschreven. Bak uw taartvormpjes van tevoren en rol en vorm de versieringen tegelijkertijd en bak ze in een handomdraai.

Bavarois

Dit veelgebruikte dessert in restaurants is verrassend eenvoudig te maken. Een lichte en luchtige mousse, stevig gemaakt met gelatine of agar, kan worden gevormd of gewoon in individuele kommen worden gekoeld - het perfecte dessert voor een etentje. De bavaroisvullingen passen goed bij ons betrouwbare recept voor biscuitgebak. Probeer de klassieke Aardbeienbavarois en probeer daarna ander fruit zoals framboos, perzik of mango.

Voor perfect schuimgebak

• Zorg ervoor dat de mengbeker volledig schoon is voordat u eiwit toevoegt. Spoel het uit met azijn om alle vetsporen te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit zit.
• Teken figuren op bakpapier, draai het papier om en spuit of schep het schuimgebak in de vorm.
• Krokant schuimgebak moet enkele uren bij een lage temperatuur (100-120°C) drogen. Schuimgebak met een zacht centrum (bv. Pavlova) kan in minder tijd bij een iets hogere temperatuur worden gebakken.
• Serveer met slagroom of ijs, fruit of chocoladesaus.

Tips van de professionals:

• Plaats een spuitzak in een brede pot met de randen van de zak over de zijkanten van de pot gevouwen om hem open te houden. Uw handen zijn dan vrij om de zak moeiteloos te vullen.
• Schep de room of het glazuur in de zak. Niet te veel, om te zorgen dat de zak hanteerbaar blijft. Draai de zak dicht.
• Als u gaat spuiten met de spuitzak, knijpt u van bovenaf met uw dominante hand in de zak, terwijl u de bovenkant van de zak strak gesloten houdt. Met de andere hand begeleidt u het mondstuk. Belangrijk: de hand in de buurt van het mondstuk mag geen druk uitoefenen. Oefen uw techniek op een bord en schep vervolgens het glazuur terug in de spuitzak.

Afwerkingen voor adembenemende desserts

• Besprenkel het bord onder uw dessert met karamelsaus.
• Zeef en sprenkel poedersuiker op een apart bord over takjes munt. Gebruik dit om het dessert te versieren voor een restaurant-achtige afwerking.
• Bedek een chocoladetaart voor speciale gelegenheden met stukjes harde karamel of honingraat.
• Maak kleurrijke poedersuiker: maal de suiker met pistachenoten (groene finish) of met gedroogde frambozen (rode finish). Leg reepjes bakpapier over de taart om mooie lijnen te maken en zeef en sprenkel vervolgens het suikermengsel over de taart.

Voel de trots

Vergeet niet om ons te taggen met #thermomixbnl als u uw inspanningen op social media deelt!